Zegen en geluk in het Agathepark
 

 

           
De zon deed zich gelden, tijdens de parkdienst op zondag 9 september.  Na een vroege bui werd gekozen om de dienst buiten te houden, en dat was goed.  Want er heerste zegen over ons samenzijn!  In het ongedwongen en betrokken bijeenkomen van zovele kerken. Met voorgangers die vanwege hun ‘rol’ diverse keren van kleding wisselden.  Zij brachten in hun samenspraak de dilemma’s van Jacob, Ezau en Rebecca duidelijk voor het voetlicht:  Ja, het gras bij de buren is altijd groener, maar…. uiteindelijk ben je wel blij dat je die buurman of broer hebt.  Ook al lijkt die meer voorspoed te hebben dan jij. En waardeer je het als ieder mens naar eigen kwaliteiten en mogelijkheden een passende zegen kan ontvangen!  Zonder jaloezie over anderen.

Geluk: dat was er ook, en in overvloed!  In de tweehonderd gelukspoppetjes die Truusje Mul uit Wormerveer samen met andere vrouwen had gemaakt en aan ieder werden uitgedeeld.  Met een opbrengst van ruim € 610 voor het  kinderfonds MAMAS project in Zuid Afrika.  Voor moeders die zich ontfermen over andermans kinderen om ze bijles, opvang en liefde te geven in hun eigen omgeving.  Een prachtig initiatief van ooit Nelson Mandela met inmiddels 40.000 zorgende MAMAS. 

Kinderen waren er, en zongen hun lied.  En niet te vergeten het Haarlems Accordeon Orkest dat vooraf en tussendoor prachtige uitvoeringen gaf,  wat een niveau en enthousiasme! 

Het enige minpuntje van de ochtend was dat we afscheid moesten nemen van ds. Bart Vijfvinkel uit Assendelft die naar Wormer gaat. We zullen zijn creativiteit missen en wensen hem alle goeds.  De oecumene bloeit in Krommenie en Assendelft,  dankzij de zegen en het geluk dat ons gegeven wordt!