Welkom bij de Lichtjesavond 
op vrijdag 5 November    

Dit jaar organiseert de Raad van Kerken wederom een Lichtjesavond om diegenen te herdenken die we verloren zijn. 

 

We starten gezamenlijk op het schoolplein van Basisschool de Hoeksteen aan de Serooskerkestraat. U wordt welkom geheten door muziek van de inmiddels bekende heren van Basic Matters.

 

Na woorden van inleiding en troost noemen we de namen van onze dierbare overledenen.

 

Nieuw dit jaar is een korte stille lichtjestocht naar de begraafplaats, waarbij iedereen een grafkaars (met deksel) meedraagt.

 

Op de begraafplaats mag iedereen zelf een plek kiezen voor deze kaarsen. We richten sfeervolle herdenkingsplekken in maar ook op een eigen familiegraf of bij de urnenwand kunnen deze geplaatst worden.

 

Wilt u helpen deze lichtjesavond tot een succes te maken ?

  • Vertel iedereen die u kent dat we deze mooie avond weer organiseren en dat iedereen in Krommenie welkom is, ook al zijn ze niet aangesloten bij een kerk of ligt de dierbare niet begraven op de begraafplaats.
  • Bewaar dan de lege potjes van Hak, jam, pindakaas (geen babyvoeding en kleine potjes) voor ons en lever ze in bij de kerken in Krommenie.
  • Bent u op vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur vrij en kunt u helpen met het klaarzetten en aansteken van de vele potjes ? Natuurlijk zijn uw kinderen en kleinkinderen vanaf 8 jaar ook welkom om te helpen (na schooltijd is prima)
  • Maar ook op de avond zelf zijn er vele handen nodig. Bij de toegangscontrole, bij het aansteken van de grafkaarsen, verkeersregelaars.
  • Opruimen doen we samen op zaterdagochtend vanaf 09.30 uur. Vele handen maken werk licht.

 

Meld u dan aan via [email protected] dan vertellen we u graag wat de bedoeling is.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Elvira Mollee-Drummen 06-48269444